Wil je het spel zonder dobbelsteen spelen en daarmee de geluksfactor verminderen, dan is er ook een variant met speelkaarten waarbij het nog meer aankomt op tactiek en bluf!

Bij deze variant hebben de spelers meer invloed op het verloop van het spel doordat spelers zelf bepalen welke waardes zij tijdens battles in willen zetten.

 
Uitleg

 

Pak van een spel speelkaarten een rode- en zwarte variant met de waarde 2 t/m 10 plus de aas(als waarde 1) Houdt de beide varianten apart, schud de kaarten. De spelers spelen met de kaarten van hun eigen kleur.

Elke speler neemt 3 kaarten van zijn eigen stapel op hand. In plaats van te gooien met de dobbelsteen, waarbij het aantal ogen bepaalt wie de winnaar is, kiezen de spelers uit een van hun 3 kaarten en leggen die gesloten op tafel. Hierna worden beide kaarten tegelijkertijd omgedraaid en degene met de hoogste waarde wint de battle. Bij gelijke waarde worden de paarden weer op hun beginpositie geplaatst en is de andere speler aan zet.

De gespeelde kaarten worden hierna weggelegd (aflegstapel) en een nieuwe kaart wordt op handen genomen, zodat er altijd 3 kaarten op hand zijn.

Zodra de stapel leeg is, worden de kaarten op de aflegstapel geschut en opnieuw gebruikt.

 
Variant

 

Probeer Battle en Luck eens met een maximum van 20 speelstenen te spelen!
Het spel stopt wanneer het bord geheel rood/zwart gevuld is of
als de stenen van één van de spelers op zijn!